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Children are welcome and encouraged to use the East Granby Public Library. 

The following guidelines regarding the supervision of children are as follows: 

 Parents and guardians are responsible for the conduct of their children at all times while on the 

Library premises. 

 Preschool children must be accompanied by an adult at all times. During story times adults are 

asked to remain in the Children’s Room. 

 Children aged newborn through two (2) must be accompanied by adults in story time groups. 

 No child under twelve (12) may be left alone in the Library for any reason. 

Parents and guardians should be aware of the Library’s opening and closing times and must make 

arrangements and transport children ages twelve (12) and up who have been left unattended at the 

Library.   

Children remaining at the Library at closing time will be directed to call their parents. The East 

Granby Police may be called if the parent has not come for the child by closing time. 

Parents arranging transportation should note that the Library staff does not supervise areas outside 

of the Library.  

All children, young adults, and adults are expected to respect Library property and other Library 

patrons. Disruptive or inappropriate behavior will result in the individual(s) being asked to leave, 

and parents and/or the East Granby Police Department will be notified as deemed necessary by the 

staff.  

The discretion of the Library staff prevails when requesting the removal of a child from the building 

in the event of behavioral difficulties.  

Connecticut General Statutes Sec. 53-21a: “Leaving child unsupervised in place of public 

accommodation or motor vehicle.  Any parent, guardian or person having custody or control, or 

providing supervision, of any child under the age of twelve years who knowingly leaves such child 

unsupervised in a place of public accommodation or a motor vehicle for a period of time that 

presents a substantial risk to the child's health or safety, shall be guilty of a class A misdemeanor.” 


